Aurora Borealis 

Wonen met elkaar

De Bijenboel

Op het landgoed Erve Ten Campe hebben wij een imkerij met een eigen werkplaats, de Bijenboel. In deze werkplaats wordt gewerkt aan de materialen die gebruikt worden bij het houden van bijen. 

In 2019 streven wij naar eigen bijenteelt en het produceren van bijenkasten. Het einddoel is om zelf zuivere medicinale honing  met een hoog ontstekingsremmende werking te  produceren. Wij hebben dit jaar de eerste zuivere honing mogen oogsten. 

De Bijenboel heeft een eigen gecertificeerde slingerruimte in het gebouw. Ieder jaar oogsten wij met elkaar de honing. Wij hebben de visie om niet alle honing te oogsten die de bijen produceren. Zoals wij zeggen een beetje voor ons en de rest voor de bijen. Hierdoor blijven de bijenvolken gezond en de honing van zuivere kwaliteit. 

Het landgoed “Erve Ten Campe” beslaat 1,5 hectare grond. Dit landgoed is ingericht voor het houden van bijen. Voor meer informatie en foto’s kan u kijken op de pagina “Erve Ten Campe ”. 

Bij bijen komt natuurlijk meer te kijken dan alleen de bijen en de honing. Daarom maken wij in de wintermaanden onze eigen kaarsen van de bijenwas die onze bijen produceren. Er worden ook nog andere producten geproduceerd deze zijn in de toekomst te koop in onze webshop. 

De bijen worden verzorgd door de bewoners van Aurora Borealis. Dit gaat onder bergeleiding van onze imker. 

Wilt u een keer een kijkje komen nemen in onze imkerij? Dit is mogelijk in de lente en zomermaanden op afspraak. Kijk op de website van de Bijenboel voor meer informatie: www.bijenboel.nl